Äppelmuffins med choklad

mars 7, 2011 | Bakrecept

Sätt ugnen på 200-225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg/mjölkblandningen och smöret vänd sist ner äppel och chokladbitarna. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i ca 15 min. Strö över chokladrivet genast när muffinsen kommer ur ugnen, så smälter det fint.

Tips! Jag köpte Leila Lindholms; a piece of cake på Åhléns bokrea, gör det ni oxå jag är helt lyrisk…

Ingredienser

8 stora muffinsformar av papper eller 16 små

1 ½ dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smält avsvalnat smör
3 dl skalade äpplen skurna i tärningar
100 g grovhackad ljus eller mörk choklad

Garnering: ca 3 msk finriven choklad

Etiketter:

Skriv en kommentar