Äppelpaj med sting

mars 7, 2011 | Bakrecept

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylen 30 min.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Blanda socker, citron, kryddor och rör ned tillsammans med äpplena.
Dela degen i en större och mindre bit. Kavla den större och klä en pajform. Nagga botten och lägg i äpplena.
Kavla resten av degen, skär remsor till ett galler och lägg över.
Grädda pajen tills den fått fin färg, ca 30 min.
Servera med glass.

Ingredienser

Pajdeg
5 dl vetemjöl
200 g margarin el. smör
ca. 1/2 dl vatten
Fyllning
6-8 äpplen
1 1/2 dl strösocker
rivet skal av 1/2 citron
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
1-2 krm malda nejlikor

Etiketter:

Skriv en kommentar