Chokladkaka med päron

mars 7, 2011 | Bakrecept

Sätt ugnen på 200 grader.Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, som rymmer ca 1 1/2 lit.Smält smöret och låt det svalna.Blanda alla torra ingrdienser i en bunke.Rör ner äggen och sist det ljumma smöret . Rör samman till en slät smet,bred ut den i formen.Låt päronen rinna av skär dem i klyftor och stick ner dem lätt i smeten.Strö över mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Kakan för gärna vara lite kladdig. Servera med vispad grädde……mmmmmm!!!!

Ingredienser

100 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
11/2 dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
1 burk konserverade päron, 420 g
hackad mandel
pärlsocker

Tillbehör
vispad grädde

Etiketter:

Skriv en kommentar