Gryta med doft av kardemumma

mars 7, 2011 | Matrecept

Strimla köttet och bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta och tillsätt buljongtärning och vatten. Låt koka ca 45 minuter.

Skär purjolöken i strimlor och lägg den i grytan tillsammans med tomatpuré och kryddor. Låt koka ytterligare 20 minuter.

Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Rör ned créme fraiche och paprikastrimlor och låt koka ytterligare 5 minuter.

Servera med ris, ananas- och bananskivor. Grytan räcker till 4 personer.

Ingredienser

500 g ytterlår av nötkött
smör
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 stor purjolök
2-3 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
2-3 tsk curry
1-2 krm kardemumma
1 grön paprika
1 röd paprika
2 dl créme fraiche
TILLBEHÖR
kokt ris
ananas i skivor
bananer i skivor

Etiketter:

Skriv en kommentar