Hemlagad kebab

mars 7, 2011 | Matrecept

Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, mejram, citronsaft, salt och peppar. Kavla ut färsen mellan dubbla bakplåtspapper. Dra bort det översta papperet och vänd ner köttet i stekpanna. Efter några sekunder släpper det andra papperet. Ta bort det och vänd köttet i pannan. Stekningen går fort bara någon minut per sida. Lägg köttet på skärbräda och skär det i 2 centimeter breda strimlor. Servera i varma pitabröd som fyllts med srtimlad sallad, tomatskivor och rå lök. Toppa med vitlökssåsen och några peperoni.

Till såsen blandar du matlagningsyoghurten med pessad vitlök, ketchup och kryddor. Låt den gärna stå i kylskåpet en stund så blir det fin fin smak.

Ingredienser

Hemlagad Kebab
4 hg köttfärs
1msk vetemjöl
2 vitlöksklyftor
1 tsk mejram
1 msk citronsaft
salt och peppar

Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipeppar
1/2 tsk spiskummin
några stänk tabasco
2 msk ketchup

Etiketter:

Skriv en kommentar