Honungs- och chilimarinerad fläskfilé med potatissallad

mars 7, 2011 | Matrecept

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 1 timme. Kavla ut degen och lägg i en pajform, förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Skär laxen i strimlor och fördela över pajen. Fräs den finstrimlade purjolöken i matfettet och fördela också den. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och dill. smaksätt med lite salt och peppar och häll över laxen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått färg. Servera med en sallad.

Ingredienser

Pajskal:
5 dl vetemjöl
250 g smör eller margarin
4 msk vatten
Fyllning:
300g gravad, rökt och / eller rimmad lax
2 dl fint strimlad purjolök
1 msk smör
2dl mjölk
2 dl grädde
3 ägg
1/2 dl finhackad dill
salt & peppar

Etiketter:

Skriv en kommentar