Julsallad

mars 7, 2011 | Matrecept

Skiva rödkålen tunt. Skala apelsinen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller klyftor. Ansa och skölj salladen. Blanda rödkålen, apelsin- och äpplebitarna med salladsbladen.

Stöt samman saltet och rosmarinen och vänd ner i salladen. Tillsätt oljan och vänd runt.

Grovhacka valnötterna och smula sönder fetaosten. Vänd ner detta i salladen.

Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked mellan hinnorna, strö över och servera.

Ingredienser

200 g rödkål
1 apelsin
2 röda äpplen
1 påse rucola- eller m
âchesallad
1 tsk flingsalt
1 tsk finhackad rosmarin
1 msk olivolja
50 g valnötter
200 g fetaost
kärnor från 1 granatäpple

Etiketter:

Skriv en kommentar