Kanelbullar

mars 7, 2011 | Bakrecept

Lägg fibrexen i en skål. Värm mjölken till ca 37 grader och häll över fibrexen och låt stå i 5 min. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt margarin, sirap, socker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Blanda ingrdienserna till fyllningen.

Ta upp degen på mjölat bakbord  och arbeta degen blank och smidig. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till plattor. bred på fyllningen. rulla samman degplattan och skär i bitar, lägg dem i pappersformar på plåtar och låt jäsa under duk i 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla med uppvispat ägg.Strö på dekorations pärl. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.

Ingredienser

1/2 dl fibrex
5dl mjölk
50 g jäst
1 dl flytande margarin
1/2 dl vit baksirap
1dl strösocker
1 krm salt
1- 2 tsk malen kanel
ca 14 dl vetemjöl
FYLLNING
100 g smör
3/4 dl strösocker
1-2 msk kanel
1 tsk äkta vaniljsocker
PENSLING
ägg
GARNERING
Dekorations pärl

Etiketter:

Skriv en kommentar