Kladdkaka med daim

september 30, 2013 | Bakrecept

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda salt, mjöl, kakao,och vaniljsocker, sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Fördela smeten i en smord form med avtagbar kant, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Ta loss kakan ur formen. Vispa samman grädden kakao och florsocker. Krossa daimen och vänd ner i grädden, ta undan lite daim till garneringen. Bred ut grädden på kakan och dekorera med jordgubbar och krossad daim.

 

 

Ingredienser

100g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Topping:
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kakao
2msk florsocker
1 dubbeldaim
Garnering skivade jordgubbar

Etiketter:

Skriv en kommentar