Kokos-Äppelpaj

mars 7, 2011 | Bakrecept

Arbeta samman mjöl, socker, matfett och äggula till en deg. Tryck ut den i en pajform, kyl i 20 min. Förgrädda i 200 grader 10 minuter.
Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor och lägg i formen. Smält matfettet. Blanda ägg och socker, men vispa inte. Tillsätt kokosen och matfett låt smeten stå och svälla minst 10 min. Bred smeten över äpplena, men inte ända ut i kanterna.
Grädda i 175 grader ca 25 min. Servera med glass eller en klick grädde.

Ingredienser

Pajskal:
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
4-5 äpplen, gärna olika sorter
50 g smör
2 ägg
3 /4 dl socker
4 dl kokosflingor

Etiketter:

Skriv en kommentar