Maffemuffins med nougat

mars 7, 2011 | Bakrecept

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.Rör ut jästen i en del av degvätskan, tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, solroskärnor och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt och låt jäsa övertäckt i 30 min.

Knåda degen lätt. forma till 2 runda plattor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Markera lätt en cirkel i mitten och skär resten till solrosblad. Låt jäsa under duk 30 min.

Pensla bröden med vatten. Sätt in plåten i 275 grader i nedre delen av ugnen, sänk värmen genast till 225 grader och grädda i 25 min. Låt svalna under duk.

Ingredienser

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl naturella solroskärnor
13-14 dl vetemjöl special

Etiketter:

Skriv en kommentar