Rabarbergino

mars 7, 2011 | Bakrecept

Mät upp havregryn och rågkrosset ien bunke.Häll över den kylskåpskalla mjölken, rör om och ställ åt sidan att svälla 2-3 timmar.

Smält smöret och häll det hett över grynblandningen. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt sirapen och saltet.

Blanda sist ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.

Stjälp upp degen och knåda samman den lätt.Skär upp den i bitar som formas till runda bullar. Kavla ut dessa till platta kakor ca 10 cm i diameter.

Nagga kakorna, lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 30-40 min.Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa kakorna med mjölk och grädda i 8-9 min.

Ingredienser

10 dl havregryn
1dl rågkross
10 dl mjölk
150g smör
100g jäst
1dl ljus brödsirap
3 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

Etiketter:

Skriv en kommentar