Rabarbersmulpaj

maj 17, 2011 | Bakrecept

En av mina absoluta favoriter hämtad ur Maria Öhrns bok, Smulpajer.
Varsågod och prova den du med…

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen, rör ner smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
Skölj rabarbern, skär stjälkarna i mindre bitar och blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 18 x 25 cm. Fördela rabarbern ovanpå smuldegen och strö över resten av smulorna. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna lite och servera med vaniljglass eller -sås.

Ingredienser

Smuldeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl strösocker

Fyllning
400 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Etiketter:

Kommentarer (2)

 

  1. pernilla skriver:

    Åååååå ja tack, ge mig!!!

  2. Krutrut-Lisa skriver:

    Åh jatack ge mig med! Jag testar receptet i helgen, det kommer sitta fint i min annars lite onda kropp. Hoppas er helg blir jättefin!

    KRAM LISA

Skriv en kommentar