Russinbröd i långpanna

mars 7, 2011 | Bakrecept

Smula jästen i en degbunke. Häll på vatten och lös jästen. Klicka i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig, den ska vara lite lös. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.

Häll ut degen direkt på bakpapper i en långpanna. Platta ut med mjölad hand så den täcker hela plåten. Skåra bitar med mjölad kniv. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225 grader, mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
6 dl ljummet vatten
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk brödsirap
1 dl russin
14 dl (780 g) ljust lantbrödsmjöl

Etiketter:

Skriv en kommentar