Saffransbullar med vit choklad

mars 7, 2011 | Bakrecept

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke, häll över smörmjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, socker, salt och till sist mjölet, lite i taget. Arbeta samman till en jämn deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platta. Bred ut hälften av det mjuka smöret, strö över hälften av chokladen och hälften av sockret. Rulla ihop plattan på längden och skär sedan den i skivor, som läggs i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 20-30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.

Ingredienser

200g smör
5 dl mjölk
50g jäst för söta degar
2 kuvert saffran
2 dl socker
½ tsk salt
14 dl vetemjöl + lite till utbakning

FYLLNING
75g rumsvarmt smör
200g hackad vit choklad
0,75 dl socker

GARNERING
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Etiketter:

Skriv en kommentar