Saftiga Grahamsrutor

mars 7, 2011 | Bakrecept

Smula jästen i en bunke.Häll över lite vatten och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, mjukt matfett, salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta degen väl öch låt den jäsa övertäckt ca 30 min.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen i en stor smord långpanna, ca 30 X 40 cm. Strö över grahamsmjöl och skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa 20 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Ingredienser

50g jäst
5 dl vatten, 37 grader
2 tsk salt
2 msk sirap
25g smör eller margarin
1 brk. kesella, 250 g
2 dl grahamsmjöl
Ca 13 dl vetemjöl special

Etiketter:

Skriv en kommentar