Vaniljrutor med lingon och Daim

mars 7, 2011 | Bakrecept

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ner det.

Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 36×24 centimeter) klädd med smort bakplåtspapper. Strö över frysta lingon och grovhackad Daim.

Grädda sedan i 175 grader ca 25 minuter eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad, känn med sticka. Låt svalna någo och skär sedan i rutor med en vass kniv.

Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon
4 bitar Daim (112 g)

Etiketter:

Skriv en kommentar